Σχολική Στέγη - Ανανεωτική Προοπτική Κασσάνδρας
15600
page-template-default,page,page-id-15600,bridge-core-1.0.1,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Σχολική Στέγη

Η συνηθισμένη τακτική των περισσότερων Δήμων για την σχολική στέγη, ίσως λόγω κόστους, είναι ότι το κτιριακό θέμα των σχολείων λύνεται μόνο από το κράτος. Έτσι η σχολική στέγη, τα προηγούμενα χρόνια δεν αντιμετωπίσθηκε ως πρόβλημα που έπρεπε να επιλύσει ο Δήμος, αλλά ο Δήμος έπρεπε να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές (Οργανισμός Σχολικών κτιρίων παλιότερα, Περιφέρεια αργότερα), για να επιλύσουν την σχολική στέγη και το πρόβλημα μεγάλωσε πολύ, λόγω και της αύξησης του πληθυσμού της Κασσάνδρας.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, που αναλάβαμε την Δημοτική αρχή, οι ανάγκες στέγασης των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, καλύπτονταν σε μερικά ακατάλληλα κτίρια και με 15 προκατασκευασμένες αίθουσες, ενώ για την κάλυψη των αναγκών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενοικιάζονται από ιδιώτες, συνολικά 10 αίθουσες.

Ένας τόπος που σέβεται τον εαυτό του, φροντίζει με πρώτη προτεραιότητα, να έχει την νεολαία του σε κατάλληλες υποδομές για την εκπαίδευσή τους, γιατί η σωστή εκπαίδευση είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης ενός τόπου και το όνειρο του κάθε γονιού για το παιδί του. Η ύπαρξη σωστών σχολείων στα χωριά της Κασσάνδρας, δίνει την δυνατότητα στις οικογένειες, να μείνουν στον τόπο που έχουν επενδύσει για την δουλειά τους, την κατοικία τους και την ποιότητα της ζωής τους.