Λιμενικά Έργα - Ανανεωτική Προοπτική Κασσάνδρας
15629
page-template-default,page,page-id-15629,bridge-core-1.0.1,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Λιμενικά Έργα

Σε έναν τόπο που περιβάλλεται από θάλασσα ήταν αναγκαία η ίδρυση του δημοτικού λιμενικού ταμείου, καθώς κρίθηκε επιβεβλημένο, η διαχείριση των οικονομικών και υδάτινων πόρων να περάσει στη δημοτική αρχή.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κασσάνδρας δημιουργήθηκε το 2017 (ΦΕΚ 159 Α/20.10.2017) με μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Χαλκιδικής στον Δήμο Κασσάνδρας.
Η σύστασή του έχει σημαντικά οφέλη για τη διαχείριση, βελτιστοποίηση και οικονομική αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών του Δήμου Κασσάνδρας.

Ο νέος φορέας έχει τη δυνατότητα τακτοποίησης και οριοθέτησης των λιμενικών ζωνών (δημιουργία χερσαίων ζωνών ή εξομοίωση χερσαίων ζωνών λιμένων) σε υφιστάμενες ή υπό χωροθέτηση λιμενικές υποδομές.

Η ύπαρξη καθορισμένων λιμενικών ζωνών (και φορέα διαχείρισης των λιμανιών) διευκολύνει την ωρίμανση και εκτέλεση τεχνικών επεμβάσεων (λιγότερες γνωμοδοτήσεις, μικρότερη χρονική
διάρκεια ωρίμανσης), ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα είσπραξης ανταποδοτικών τελών (ελλιμενισμός, παραχώρηση χρήσεων) και την οικονομική ευχέρεια για συντήρηση και βελτίωση των
εγκαταστάσεων.

Είναι ένα σημαντικό μέσο στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο δήμος για την εκπόνηση μελετών τριών τουριστικών καταφυγίων.