Κοινωνική Πολιτική - Ανανεωτική Προοπτική Κασσάνδρας
15615
page-template-default,page,page-id-15615,bridge-core-1.0.1,cookies-set,cookies-accepted,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Κοινωνική Πολιτική

Ο Δήμος Κασσάνδρας παρέχει συστηματικά και αδιάκοπα υπηρεσίες στην τοπική κοινότητα και συνδράμει με κάθε ευκαιρία στην αντιμετώπιση της κρίσης, μέσα από δράσεις και προγράμματα που υλοποιεί. Η κοινωνική πολιτική, η υποστήριξη και η ανάπτυξη των κοινωνικών ομάδων στον Δήμο μας αποκτούν προτεραιότητα.

Η νέα Διοίκηση από την πρώτη στιγμή στήριξε τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές του Δήμου, τις ενδυνάμωσε και τις επέκτεινε προκειμένου αυτές να καταφέρουν να υποστηρίξουν με τη σειρά τους όλες τις ευπαθείς ομάδες στα όρια του Δήμου.

Η ανεργία, η φτώχεια, η περιθωριοποίηση αλλά και οι καθημερινές ανάγκες σε βασικά αγαθά είναι ορατές. Ο Δήμος προσπάθησε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό απλώνοντας ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη με μία σειρά από κοινωνικές δράσεις, ώστε να σταθούν όλοι όρθιοι σ’ αυτήν την πρωτοφανή κρίση.

Στόχος, η προστασία των κατοίκων από καταστάσεις που επιφέρουν απώλεια ή μείωση των πηγών συντήρησης, η εγγύηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης, η διασφάλιση της δυνατότητας κάθε ατόμου να συμμετέχει ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ζωή, η κοινωνική προστασία, στην οποία περιλαμβάνονται και τα εθελοντικά προγράμματα που δεν απορρέουν από νομοθετική ρύθμιση.