Ύδρευση - Αποχέτευση - Ανανεωτική Προοπτική Κασσάνδρας
15632
page-template-default,page,page-id-15632,bridge-core-1.0.1,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Ύδρευση – Αποχέτευση

Επάρκεια πόσιμου νερού για όλη την Κασσάνδρα

Η μέριμνα για την παροχή άρτιων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης ήταν προτεραιότητα της δημοτικής αρχής με την ανάληψη των καθηκόντων της. Στον τομέα της ύδρευσης, για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια επιχειρήθηκε και επετεύχθη η αποτύπωση των δικτύων ύδρευσης του δήμου Κασσάνδρας.

Για πρώτη φορά έγινε καταγραφή και ξεκίνησε η ενοποίηση του δικτύου σε πολλές περιοχές και παράλληλα εξασφαλίστηκε επαρκές πόσιμο νερό σε όλη τη χερσόνησο ακόμη και κατά τους θερινούς μήνες που πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός. Ανάλογες ήταν οι παρεμβάσεις και στα δίκτυα της αποχέτευσης.

Σε συνδυασμό με την κατασκευή καινούργιου εξωτερικού υδραγωγείου σκοπεύουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης από εναλλακτική πηγή νερού στην Αγία Παρασκευή, το Παλιούρι και το Πευκοχώρι.

Δημιουργία Μονάδας Αφαλάτωσης στην ΤΚ Λουτρών Αγίας Παρασκευής
Ο Δήμος Κασσάνδρας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την αδειοδότηση μονάδας αφαλάτωσης τύπου αντίστροφης όσμωσης δυναμικότητας παραγωγής 2000 m3 πόσιμου νερού ημερησίως από θαλασσινό νερό, σε δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στον οικισμό Λουτρών Αγ. Παρασκευής, με σκοπό τη βελτίωση του συστήματος υδροδότησης των οικισμών Λουτρών, Αγίας Παρασκευής και Παλιουρίου.

Η μονάδα θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση στον οικισμό των Λουτρών Αγίας Παρασκευής.